7 tips om seks binnen je relatie weer op de agenda te krijgen!

Het liefst zouden jullie elkaar natuurlijk de kleren van het lijf scheuren zoals in het begin van jullie relatie. Maar inmiddels zijn jullie misschien zoveel jaren verder en is de frequentie van jullie seksleven misschien wel behoorlijk afgenomen. Best begrijpelijk, het leven is ook druk. Toch is het belangrijk om elkaar ook op dit gebied niet uit het oog te verliezen! 

Onze agenda’s staan tegenwoordig bomvol. Zou het helpen om ook seks wat meer te plannen?? Dus seks IN je agenda om seks weer OP de agenda te krijgen? Het lijkt niet echt te passen bij het ´vrije´ gevoel dat we nastreven op deze website. Aan de andere kant, deze website gaat ook over een RIJK leven. Hoe klinkt een relatie ´rijk´ aan seks je in de oren? In deze blog deel ik zeven tips zodat jij en je partner seks weer op jullie agenda krijgen!

Liefde is een werkwoord! Veel van ons hebben nou eenmaal een drukke agenda. Zeker als je in een wat langere relatie zit, is het onderhouden van je seksleven soms iets waar je wat meer moeite voor moet doen. Daarnaast zijn er ook bewezen verschillen tussen mannen en vrouwen en de (gemiddelde) behoefte aan seks en de manier waarop ze seks beleven. Zou het daarom een goed idee zijn om seks met je partner wat meer te plannen? 

Ik legde de kwestie voor in mijn omgeving. Ik vond alleen al het verschil in reactie super grappig! 

De vrouw: Seks op de agenda? Alleen seks?! Nou dat lijkt me geen succes. Dan sla ik die dag in de agenda over! Nee, om ervoor te zorgen dat ik er zin in krijg, is er meer nodig dan dat. Het zou helpen als er een lekkere massage bij gepland staat, of samen in bad.. Of gewoon een fijne avond samen met de telefoon aan de kant!

De man: Seks op de agenda?! Super! Net als seks dat niet op de agenda staat trouwens.. Maar seks op de agenda kan heel spannend zijn. Met elkaar ergens afspreken in het bos, of elkaar ergens in het land ontmoeten in een hotelletje.  Mooie bijkomstigheid, je kunt je er van tevoren al op voorbereiden door sexy lingerie aan te trekken of een andere spannende outfit.. 

Er was een duidelijk merkbaar verschil in enthousiasme! En daarom deel ik met jou:

7 tips om seks SUCCESVOL weer op jullie agenda te krijgen! 

  • Seks leidt tot seks. Als je een tijdje geen seks hebt gehad, wordt de drempel groter en ook de behoefte aan seks minder. De manier om je seksleven levend te houden? Heb seks. Pak die agenda er maar bij dus! 
  • In onze drukke levens is het sowieso goed om bewust tijd te besteden aan elkaar. Zet tijd samen in de agenda. Dan volgt de seks (misschien) vanzelf! 
  • Het hoeft natuurlijk geen ‘verplicht’ nummertje te worden omdat je het toevallig gepland hebt samen. Maak er een (ont)spannend moment van! 
  • Speel eens samen het openhartig ‘About seks’ spel. Ideaal om te gebruiken als je het samen wat lastiger vindt om over het onderwerp te praten of gewoon elkaar nog beter wilt leren kennen op dit gebied! 
  • Seks op de agenda kan, net als andere dingen in de agenda, gaan aanvoelen als moetje. Probeer dit gevoel ook bespreekbaar te maken met elkaar. Wat zit daar onder? Zijn jullie gewoon heel druk en daarom moe? Of is er wat anders aan de hand binnen jullie relatie/seksleven?
  • Zowel de mannen als vrouwen in mijn omgeving vonden seks op de agenda een prima plan. Maar wel dus met een fijne toevoeging. Let erop dat wat jullie dus kunnen verschillen in wat die ‘fijne’ toevoeging dan is. 
  • Doe je best voor elkaar en stel je open voor nieuwe dingen. In een relatie is het nemen en geven. Probeer door met elkaar in gesprek te blijven en het voor beide partijen leuk te houden! 

Recente post

Ruzie op de camping
Ruzie met je partner over geld? Krijg jullie neuzen dezelfde kant op!
Picture10

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven