Help, mijn partner is een BIG-spender! Leer een zeer wijze les..

Denk je de ware te hebben gevonden, hebben jullie steeds ruzie over geld! Niet bepaald romantisch én niet goed voor jullie relatie! Je wilt het graag leuk hebben met elkaar, maar hoe krijg je nou jullie neuzen dezelfde kant op?!

We zijn allemaal geprogrammeerd met een bepaald idee over geld.

Ben jij zelf meer het type ‘zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen?’  Dan kan het heel frustrerend zijn als jouw partner is geprogrammeerd met het idee dat geld moet rollen.  Hoe je beiden met geld omgaat is heel belangrijk in een relatie. Het kan namelijk een bron zijn van ruzies en irritaties als je op dit punt samen niet op één lijn zit.

Ik merkte dat, toen ik besmet raakte met het FIRE-virus. Als dochter van een boekhouder was sparen mij met de paplepel in gegoten. Mijn vriend daarentegen wordt erg blij van luxe. Hij leeft in het moment en wil gewoon lekker genieten!

Inmiddels was ik mij bewust, wat kleine bedragen opleveren als je ze zou wegzetten voor de lange termijn. Om eerder te kunnen stoppen met werken en ‘vrij’ te zijn, kwam bij mij de nadruk te liggen op BESPAREN! 

Net besmet met het FIRE-virus, was ik hier erg heftig en extreem in. Mijn bloed begon te koken als mijn partner weer over een nutteloze aankoop begon! Ik vond het slap dat hij wilde toegeven aan impulsen terwijl we zo’n belangrijk doel hadden om aan te werken!

Liefde is belangrijker dan geld

Ruzie maken over geld is niet gunstig voor je relatie en een leuker leven. Stel jezelf de vraag: Wat wil je met het gespaarde geld bereiken? 

Mijn droom, veel mooie herinneringen maken met mensen die belangrijk voor mij zijn. Dus ook samen met mijn partner! Heel mooi, maar ik verwierf dit WIJZE inzicht: je moet dan dus nog wel een partner hebben als je je financiële vrijheid bereikt hebt!! 

Je kunt je partner niet veranderen, alleen jezelf ten opzichte van je partner. Bovendien leerde ik van mijn partner om balans te vinden. Te sparen voor later, maar ook te leven in het moment. Toch schoof mijn partner ook een beetje naar mij op en werd óók hij, enthousiast over het bereiken van financiële vrijheid. 

Laat geld niet tussen jou en je partner in komen te staan. Hieronder mijn tips om jullie neuzen dezelfde kant op te krijgen: 

  • Maak het onderwerp geld bespreekbaar! 

Vinden jullie dit lastig?? Doe dan de praten-over-geld-challenge op de website van de Rabobank via deze link.

  • Kies een goed moment om over geld te praten.

Ik had de gave om standaard het ‘verkeerde’ moment te kiezen. Als ik ‘s nachts had wakker gelegen van iets, wilde ik dit héél graag ‘s ochtends bespreken. De ochtend bleek alleen één van de slechtste momenten voor mijn partner. Kies daarom samen een moment om erover te praten en houd je hier dan ook aan. 

  • Begin het gesprek door samen te starten met DROMEN.

Hoe zien jullie je leven voor je? Wat is voor jullie een RIJK leven? Hou het positief samen. Op deze manier creëer je gezamenlijke doelen om aan te werken. Weet je niet goed welke vragen je elkaar hierover kunt stellen? Openhartig ‘go for it’ heeft 100 inspirerende vragen die je elkaar kunt stellen om achter jullie dromen en doelen voor de toekomst te komen. 

  • Deel samen je successen! 

Ik deelde hoeveel geld ik had verdiend met de verkoop van spullen op Marktplaats en Vinted. Daarnaast vertelde ik enthousiast welke koopjes ik had gedaan en hoe goed onze aandelen (op dat moment) gingen. Vervolgens merkte ik dat mijn partner hier enthousiast van werd en ook ‘successen’ op dit gebied begon na te streven. 

  • Onderzoek elkaars ‘heilige huisjes’. 

Mijn partner bleek bepaalde dingen niet te willen opgeven en zag daarom eerst het hele idee van financiële vrijheid nastreven niet zitten. Zo dacht mijn vriend dat hij nooit meer naar de slager zou mogen om lekker eten te halen.. Je hoeft niet alles weg te bezuinigen, maar onderzoek samen waar jullie écht van genieten! Tot slot, praat er samen over en maak goede afspraken! 


Recente post

seks op de agenda
Ruzie op de camping
blinde vlekken uitgavenpatroon

1 gedachte over “Help, mijn partner is een BIG-spender! Leer een zeer wijze les..”

  1. Open relatie… waarom geheim? Is het dan niet heel ongemakkelijk? Eerlijk en open zijn is volgens mij het belangrijkste in een relatie, of die nu open is of niet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven