Durf jij het aan?! Een open relatie??

Ik hou van vrijheid! Jij toch ook?! Maar hou ik ook van vrijheid in mijn relatie, als in een open relatie.. Ik weet het niet! 

Er zijn genoeg mensen die zich niet willen beperken tot één partner. Het kan ook zijn dat je relatie een beetje in een sleur is gekomen en graag weer wat meer spanning wilt. Weet je nog, die spanning van een eerste date?? Hoe leuk je relatie ook is, die spanning heb je na een aantal jaren meestal niet meer! 

Voor mij is VERTROUWEN het allerbelangrijkste in een relatie. Ik zou daarom eerder kiezen voor een open relatie dan voor vreemdgaan. Als ik vrijheid aan mezelf ga geven, dan gun ik dat mijn partner ook! 

Soms denken mensen dat stellen met een open relatie geen goede relatie hebben. Dat is alleen niet zo! Je kunt elkaar ook VRIJHEID GEVEN UIT LIEFDE.

Mijn ultieme liefdesverhaal is van een stel dat heel jong bij elkaar was gekomen. Het meisje wilde de verkering uitmaken omdat zij toch graag wilde weten wat er nog meer was.. De jongen hield zoveel van haar en wilde haar niet kwijt. In de eerste instantie was een open relatie niet zijn keuze geweest, maar hij gaf haar de vrijheid om te ontdekken en te experimenteren. Hij redde daarmee hun relatie. 

Mocht je het eens willen proberen een open relatie dan stellen de meeste stellen regels op.

Hieronder 9 regels om jouw open relatie te laten slagen: 

  1. Frequentie

Hoevaak mag je seks hebben met dezelfde persoon? Hou je het bij één keer met iemand anders of mag je vaker seks hebben met dezelfde persoon?

  • Wat deel je met elkaar? 

Wat vertel je elkaar naderhand? Vind je het leuk om van elkaar te horen hoe het geweest is, of juist niet? Willen jullie van elkaar weten met wie je hebt afgesproken of maakt dat het toch te ingewikkeld?

  • Woonplaats

Woon je in een klein dorpje of plaatsje? Misschien vinden jullie het dan fijner om af te spreken met mensen die minder ‘bekend’ zijn. Denk hier ook over na als je je open relatie liever geheim houdt. 

  • Geheim of niet? 

Welke mensen in jouw omgeving mogen weten dat je een open relatie hebt? Vertel je dit aan vrienden en bekenden of houden jullie dit liever geheim?

  • Contact

Mag er na de seks contact gehouden worden of liever niet? Zo ja, op welke manier? 

  • Voorbehoedsmiddelen

           Maak afspraken over het gebruik van voorbehoedsmiddelen.  

  • Hou je angsten en grenzen bespreekbaar!

COMMUNICATION IS KEY! Je gaat samen op een spannend avontuur, dat misschien wel nieuw voor jullie is. Wat zijn julie angsten? Wat wil je persé niet? Blijf hier met elkaar over praten. 

  • Het bevalt niet, wat nu? 

Wat doen jullie als één van de twee zich niet meer prettig voelt bij de open relatie?

  • Hou je eigen relatie ook goed! 

Wat is de reden dat jullie een open relatie aangaan?? Zijn jullie in een sleur geraakt?? Bespreek dan ook hoe je samen weer uit die sleur gaat komen. Voordat je aan een ‘open relatie’ begint is het namelijk heel belangrijk om zelf een goede basis te hebben! 

Recente post

seks op de agenda
Ruzie op de camping
Ruzie met je partner over geld? Krijg jullie neuzen dezelfde kant op!

1 gedachte over “Durf jij het aan?! Een open relatie??”

  1. Ik denk niet dat ik een open relatie zou aandurven. Vertrouwen vind ik ook erg belangrijk in een relatie. Met een open relatie deel je wel wat je doet, maar ik zou toch bang zijn dat gevoelens veranderen. Overigens vind ik het wel heel mooi als andere dit wel kunnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven