Werken in het buitenland, écht zo leuk of toch OVERRATED?

Werken in het buitenland voor een vrijer&rijker leven

Remote werken, heel erg trendy, maar is het nou écht zo leuk als dat al die mensen het doen laten lijken?? 

Ik zag laatst een filmpje op Youtube van een gast die huizen kocht in Spanje. Hij kon amper het filmpje opnemen! Die kerel zweette als een otter daar in die Spaanse hitte! 

In Thailand werkten Liz en Gem, mijn Ierse vriendinnen, op een school. Ik denk dat de Ierse gewoonte wel een beetje lijkt op wat wij ook hier in Nederland doen. Als je de deur uit stapt, dan kijk je even naar de lucht om te zien wat voor weer eraan komt. Wat hen het meeste tegen begon te staan? Ze zagen iedere dag hetzelfde: een strak blauwe lucht en ZON!

Op een gegeven moment trof ik Liz en Gem aan met een dikke trui in hun appartement. Ze hadden de airco op de koudste stand gezet. Ze misten dat knusse gevoel van lekker met een dikke trui en een deken op de bank zitten.. 

Voor mij zijn de voordelen van werken in het buitenland niet zo moeilijk te bedenken, ik zet ze nog even voor je op een rijtje:

 • De wereld ontdekken terwijl je geld verdiend 
 • In je pauzes en vrije tijd, genieten van de plek waar je bent. Lekker even een duik in zee nemen of nieuwe plekjes ontdekken… 
 • Je maakt vrienden over de hele wereld 
 • Goed voor je taalontwikkeling 
 • Je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost, je kunt je alleen redden in een ander land! 
 • Je persoonlijke ontwikkeling komt in een sneltreinvaart.
 • Je gaat dingen van thuis extra waarderen 

Maar let op! Werken in het buitenland heeft ook écht nadelen. Altijd goed om voor vertrek ook over de nadelen na te denken. Je wilt voorkomen dat je jouw avontuur zo erg romantiseert dat het eenmaal ter plaatse tegenvalt.

De nadelen van werken in het buitenland: 

 • Je mist belangrijke momenten van familie en vrienden. 
 • De betaling van je salaris is vaak volgens de maatstaven van het land waar je werkt. Vaak kun je daarmee prima rondkomen ter plaatse. Alleen als je niet veel spaargeld hebt, is een retourticket bij elkaar sparen om een bezoekje te brengen aan familie, een hele kluif! 
 • Nadeel: je neemt jezelf mee!! Uit eigen ervaring weet ik, dat je zelfs op de mooiste stranden ter wereld, ongelukkig kunt zijn. Zat jij thuis al niet lekker in je vel? Veranderen van omgeving is niet altijd de oplossing! 
 • Ook in het buitenland krijg je een ‘werkend’ leven met verplichtingen en is het niet alleen maar feest. 
 • Het duurt even voordat je een sociaal netwerk hebt opgebouwd op een andere plek. De eerste weken ergens anders kunnen best eenzaam zijn! 
 • Niet ieder soort werk kun je in het buitenland te doen. Liever vrijwilligerswerk doen in het buitenland? In deze blog kun je daar tips over vinden.

Conclusie: voor mij heeft werken in het buitenland nog altijd meer voordelen dan nadelen!  Spreekt het REIZEN uit deze blog jouw meer aan dan het WERKEN?! Misschien is een leuke groepsreis maken dan iets voor jou!

Alles weten over werken in het buitenland? Op www.nomadleven.nl kun je nog veel meer informatie vinden.

Recente post

nieuwe taal leren
10 dingen om te leren op reis
Wat-een-BEROERDE-groepsreis-was-dit-Lees-hier-de-voor-en-nadelen-van-groepsreizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven