Snel en effectief een nieuwe taal leren? Wedden dat je deze tip nog niet zo vaak hebt gehoord?!

Word jij ook zo blij van nieuwe dingen leren? Door een nieuwe taal te leren, vergroot je jouw wereld. Denk je eens in met hoeveel mensen je kunt verbinden als je andere talen spreekt! Alleen al het leren van een nieuwe taal is een leuk proces en een VERRIJKING voor je leven!

Wist je dat je het snelst een taal leert door jezelf er zo vaak als je kunt aan bloot te stellen? Het beste is om naar het land zelf toe te gaan en je te omringen met locals. Maar wat nou als je die mogelijkheid niet hebt? Dan heb ik in deze blog een ORIGINELE tip voor jou, die je vast niet heel veel vaker hebt gehoord. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een bed en wat te eten! 

Ooit gehoord van de website www.workaway.info? Dit is een platform voor werkvakanties en vrijwilligerswerk in het buitenland. Als gastheer/vrouw dan bied je onderdak en eten. In ruil daarvoor werkt de gast mee aan jouw project voor een paar uurtjes per dag. In zijn vrije tijd kan diegene dan de omgeving verkennen. 

Dit platform is de sleutel naar jouw taalontwikkeling! 

Zo wilde ik mijn Engels naar een hoger niveau tillen en toen is er een tijdje een Canadese jongen bij ons in huis geweest. (of eigenlijk in de caravan op de oprit). In de ochtend werkten we vaak aan dingen als uitspraak en grammatica en de middagen bestonden vaak uit sightseeing. Ook de middagen waren erg nuttig qua taalontwikkeling, doordat je veel met elkaar aan het communiceren bent. 

Zo mocht een bezoekje aan Giethoorn niet ontbreken!

taal leren door samen toeristische attracties te bezoeken.

Als je overweegt om ook een gast in huis te nemen om zo super snel een nieuwe taal te leren, dan zijn hier 5 dingen om even aandacht voor te hebben: 

  • Waar gaat de gast slapen? Mijn ervaring is dat de meeste reizigers best al met weinig tevreden zijn. Maar wel goed om dit even van te voren met de gast te bespreken wat je te bieden hebt. Onze gast sliep uiteindelijk in de oprit op de caravan. Wij hebben dat allemaal als heel prettig ervaren (ook de gast). Hij had hierdoor echt even een plekje om zichzelf terug te trekken. 
  • Communication is key! Maak van tevoren duidelijk wat je van iemand verwacht qua ‘werkzaamheden’. Wat je wel en niet prettig vindt in je huis en hoe lang iemand blijft. 
  • Must have: Open Hartig – Wereldwijd, een super leuke manier om elkaar en elkaars culturen nog beter te leren kennen. Super handig dat de vragen in twee talen op het kaartje staan.
  • Ik zou zeker van tevoren even een video gesprek met elkaar plannen. Je gaat toch veel tijd met elkaar doorbrengen, dan is het wel fijn als je een klik met elkaar hebt! 
  • Stel dat je ook nog aan het werk bent tijdens het bezoek van de gast, check dan van te voren ook even of iemand zichzelf een beetje kan vermaken. 

Ik heb mijn tijd met Addison, de Canadese jongen, als heel bijzonder ervaren! In die tijd is mijn taalontwikkeling écht met sprongen vooruit gegaan. Het bleek ook een hele mooie manier om meer van elkaars cultuur te leren kennen. Daarnaast was het heel leuk om toerist te zijn in eigen land! Kortom: echt een aanrader om snel en effectief een nieuwe taal te leren!

Recente post

10 dingen om te leren op reis
Wat-een-BEROERDE-groepsreis-was-dit-Lees-hier-de-voor-en-nadelen-van-groepsreizen
Picture13 (1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven