Wat een BEROERDE groepsreis was dit! De voor- en nadelen van groepsreizen

Overweeg jij mee te gaan met een groepsreis?? Lees dan mijn ervaring en ontdek de voor- en nadelen van het reizen met een groep!

Mijn eerste groepsreis had als bestemming Nepal. Tien dagen lang trokken een vriendin en ik, samen met een groep door het land. Tijdens de reis, sliepen we in koude berghutten en bij straatarme locals. Verlangend keken we met elkaar naar het luxe hotel in Kathmandu waar we zouden verblijven ter afsluiting van de reis. Uitgerekend in dit hotel ging het mis! 

Vrijwel de hele groep werd getroffen door het reizigers virus. Mijn laatste toeristische uitstapje: een bezoekje aan het plaatselijke ziekenhuis! 

Liggend op een keihard ziekenhuisbed in het armoedigste ziekenhuis wat ik ooit gezien had, werd ik dé attractie van Nepal! 

Het hele ziekenhuis liep uit om die zieke witte vrouw te bekijken. Zonder schaamte keken minstens 30 paar ogen toe hoe alle lichaamssappen mij aan alle kanten verlieten.. Voor ons allemaal een ervaring om nooit te vergeten denk ik! 😉

Aangezien dit een zéér persoonlijke blog is, hieronder even het bewijs. Let wel op, ik lach alleen even voor de foto!

Tijdens de reis ontdekte ik deze vooren nadelen van een groepsreis

Voordelen: 

  • Je bouwt echt een band op met mensen in de groep. 
  • Je hoeft ter plaatse echt niks te regelen. Je hoeft alleen maar ‘s ochtends in de bus te stappen en te genieten! 
  • In het programma staan vaak de ‘highlights’ van het land opgenomen. Je krijgt in korte tijd een goed beeld van het land. 

Nadelen

  • Het programma staat al aardig vast. Uitslapen is er vaak niet bij. Het is zeker geen ‘go with the flow’. 
  • Doordat je veelal de ‘highlights’ van het land bezoekt, kom je op plaatsen met veel andere toeristen. Je kunt daardoor het gevoel krijgen dat je ervaring niet echt ‘authentiek’ is. 
  • Wij werden ‘geadviseerd’ over hoeveel fooi we overal moesten geven. De groep volgde dit advies vaak op, maar ik bepaal liever zelf hoeveel fooi ik geef. 
  • Het is wel een erg ‘makkelijke’ manier van reizen. Zelf miste ik ook wel het avontuur. Zelf een beetje ronddwalen, eigen plekjes ontdekken.. Verdwalen maar ook de weg weer terug vinden.. 
  • De restaurantjes waar we mee naar toe werden genomen waren vaak restaurants waarvan de eigenaar bevriend was met onze gids. We hebben prima gegeten, maar je komt dus niet persé bij de beste restaurants. 

Wegen de voordelen op tegen de nadelen?! 

Dat ligt eraan in wat voor een type reis je zin hebt! 

Ik zou zeker nog een keer mee gaan met een groepsreis. Ook Nepal is écht een aanrader om een keer naartoe te gaan. Helemaal voor een stilteretraite. Meer informatie daarover vind je in deze blog. Na het lezen van deze blog toch zin in een ander avontuur? Lees dan hier mijn blog over hoe je met 1000 euro de wereld rond kunt!

Ken jij het onderstaande puzzelboekje al? Dot-to-Dot puzzels zijn de trend van het moment en ideaal om mee te nemen om je aankomende vakantie of (groeps-)reis!

Recente post

nieuwe taal leren
10 dingen om te leren op reis
Picture13 (1)

1 gedachte over “Wat een BEROERDE groepsreis was dit! De voor- en nadelen van groepsreizen”

  1. Pingback: Werken In Het Buitenland, Écht Zo Leuk Of Toch OVERRATED? - Nomadleven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven