Dag Koffie, hallo 120.000 euro op jouw bankrekening!

Ooit gehoord van het rente-op-rente effect? In deze blog leg ik jou uit, hoe kleine bedragen jou rijk kunnen maken. Wat je daarvoor nodig hebt is TIJD én een manier om jouw geld voor je te laten werken!

Stel je voor, je werkt vijf dagen in de week. Iedere dag koop je onderweg, of in de bedrijfskantine je welverdiende kopje koffie en een lekker broodje. En uiteraard vind ook ik dat je dit heus hebt verdiend na al dat harde werken! 

Maar geen raar beeld toch? Misschien dat je wat minder werkt of wat anders eet of drinkt, maar de kans is groot dat je met regelmaat iets ‘buiten de deur’ koopt, of niet? 

Misschien zitten dit soort uitgaven wel zo in je patroon dat je er verder helemaal niet meer over nadenkt. 

In dat geval komt hier je wake-up call.. zijn jouw kopje koffie en broodje jou 120.000 euro waard?!?!  Dat moet dan wel een erg lekker bakkie troost zijn als dat zo is.. 

Ooit gehoord wat Albert Einstein het achtste wereldwonder noemde? Het rente-op-rente effect, ook wel samengestelde rente genoemd! Het komt erop neer dat jij de rente die je krijgt niet uitgeeft, maar opnieuw investeert. Op deze manier krijg je ook over die rente weer rente, zonder dat je zelf weer geld opnieuw hoeft in te leggen. 

Ik ben nou niet bepaald een groot rekenwonder, dus hieronder een eenvoudige rekensom om dit rente-op-rente effect in beeld te krijgen:

Dit is wat jouw gewoonte jou kost::

Stel jouw koffie en je broodje kosten je iedere dag 7,50 
Kosten van iedere dag koffie en een broodje per maand: 150 euro
Gemiddelde kosten per jaar: 1800 euro

Stel, je had dit geld geïnvesteerd tegen een rente van 5%. Dan zou jij door het rente-op-rente effect, na een looptijd van 30 jaar: 122.805  hebben verdiend! 

Mindblowing toch?! Voor zo’n bedrag doe je toch met liefde aan wat maaltijd prepping? 

Bovenstaande is een gemiddeld voorbeeld. Wil je exact weten wat jouw kleine en onbeduidende uitgaven je op zou leveren met het rente-op-rente effect? Bereken het snel via www.berekenhet.nl

Zelf ben ik gestart met beleggen omdat ik graag FIRE wil worden. Ben je nog niet begonnen met beleggen? Start dan nu en open een account bij een broker zoals deGiro . Wil je meer handige tips over hoe je geld kunt besparen en verdienen zodat jij sneller financieel vrij bent? Klik dan hier.

Recente post

huurwoningen geen passief inkomen
blinde vlekken uitgavenpatroon
starten met beleggen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven