Aha! Dus dit is de FIRE-methode!

Nu zo´n vier jaar geleden raakte ik besmet met het FIRE virus. FIRE staat voor ´Financially Independent Retire Early`. In het Nederlands’ Financieel Onafhankelijk en Vroeg met Pensioen. De FIRE-methode is ontstaan, zodat je zelf kunt bepalen waar je je kostbare tijd op aarde aan besteed. Onze tijd is immers kostbaar. Je kunt het maar één keer uitgeven!

Misschien hebben jullie al wel van dit virus gehoord. Het is namelijk een hardnekkig virus en lastig om vanaf te komen. De mensen die met FIRE besmet raken, krijgen eerst vaak extreme koorts. Tijdens deze fase laten ze extreem gedrag zien, vrekkig gedrag en een onbedwingbare urgentie geld te investeren, of extra te verdienen. 

Dit gebeurde ook bij mij. Toen ik het leven in vrijheid voor me begon te zien, sloeg ik eerst op tilt.

Inmiddels is er meer rust gekomen en heb ik geleerd hoe ik kan leven met dit virus. De FIRE-methode loopt nu als rode draad door mijn leven. Mijn doel: op mijn 50ste kunnen kiezen of ik wil blijven werken en op welke manier ik dit zou willen. 

Het mooie van de FIRE-methode, het is voor iedereen. Het is een reis. Je kunt er kort over doen, je kunt ervoor kiezen er wat langer over te doen. Sommige mensen denken dat FIRE alleen voor rijke mensen is, maar FIRE is voor iedereen. 

Deze drie onderdelen van FIRE veranderden mijn leven: 

Hoe meer geld je overhoudt, hoe meer geld je kunt investeren en hoe eerder je FIRE bent. Oftewel: BESPAREN.  Voor mij is besparen inmiddels geen vies woord meer. Besparen heeft mijn leven namelijk letterlijk en figuurlijk VERRIJKT. Door na te denken over waar ik mijn geld aan uitgeef, moest ik naar de kern. Wat maakt mij nou écht gelukkig?? Als ik mezelf die vraag stelde, kwamen er vaak beelden naar boven van tijd doorbrengen met mijn gezin, mijn familie en vrienden. Vaak dingen bijna geen geld kostten. Maar ik kan ook gelukkig worden van écht lekker eten, daar geef ik graag met liefde wat meer geld aan uit. 

De FIRE-reis voor mij bleek te gaan over GROEI. Ja, het is genieten om je vermogen te zien groeien, maar het bleek ook een weg naar persoonlijke groei. de FIRE-methode bleek voor mij één grote leerervaring. Over mezelf als persoon en wat ik belangrijk vind in het leven. Maar ik leer ook van alles over verschillende manieren van beleggen en over mogelijkheden om extra inkomen te genereren naast mijn baan.

Voor mij heeft FIRE ook nog een derde categorie, dat is DROMEN. Ik vind het heerlijk om te dromen over het leven als ik FIRE heb bereikt. De mogelijkheden wat ik kan gaan doen met alle verworven vrije tijd zijn eindeloos. Op dit moment zie ik mezelf graag op een hutje ergens aan de voet van het Andes gebergte, vrijwilligerswerk doen. Maar ik heb erg uiteenlopende dromen en ze wisselen nogal vaak. Dit is dan ook de categorie waar ik waarschijnlijk het meeste talent voor heb. 😉 

Alles te weten komen over de FIRE-methode?

Wil je meer weten over FIRE en ben je niet bang besmet te raken?? Lees dan het boek `De weg naar financiële vrijheid`van Scott Rieckers.” Dit boek las ik in één ruk uit. Het staat boordevol tips en ervaringen van mensen. Ben je al overtuigd van FIRE? Lees dan mijn blog over het rente-op-rente effect om jouw DROOM sneller te bereiken!

Recente post

huurwoningen geen passief inkomen
blinde vlekken uitgavenpatroon
starten met beleggen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven