Je innerlijke blokkades uit de weg ruimen?! Ontdek wat paarden jou over jezelf kunnen vertellen!

Een vriendin van mij gaat haar eigen coaching praktijk opzetten om te coachen met paarden. Ze zocht een proefkonijn. Nou zo’n kans kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan! Ik ontdekte op welke manier het paard mij kon helpen om mijn innerlijke blokkades uit de weg te ruimen! Benieuwd naar hoe zo’n sessie gaat en wat je eruit kunt halen voor jezelf? Je leest het in deze blog!

Even wat achtergrond :

Een paard is een prooidier. In het wild leefden ze in kuddes. Als overlevingsmechanisme hebben ze daarom geleerd om spanning van hun kudde genoten te voelen én over te nemen. Dit is één van de redenen waarom paarden heel geschikt zijn voor therapeutische sessies, zij voelen dit namelijk ook bij mensen en reageren hier vervolgens op. Paarden laten aan de hand van hoe jij je voelt bepaalde gedragingen zien. De therapeut ‘leest’ dit gedrag en aan de hand hiervan kunnen mooie therapeutische gesprekken ontstaan die jou kunnen helpen om tot de kern van jouw probleem te komen.

Mijn probleem:

Ik zou mezelf even als voorbeeld gebruiken. De afgelopen maanden heb ik met heel veel plezier gewerkt aan mijn eigen website. Echter naarmate de lancering dichterbij kwam, kreeg ik steeds meer last van angsten en twijfels. Mijn innerlijke blokkades zaten mij behoorlijk in de weg! Ik was erg bezig met wat andere mensen ervan zouden vinden. Gevoelens van onzekerheid en twijfel kregen steeds meer de overhand.

Wat liet het paard zien? 

  • Het paard kwam eerst naar mij toe om een soort van kennis te maken. En liep daarna meteen door om aan een hoop stront te gaan ruiken. Vervolgens liep hij al smakkend en blazend bij de stront weg. Dit stond voor: welke ‘shit’ mag jij loslaten? 
  • Wat opviel is dat het paard bij mij echt steeds naar de buitenkant van de bak liep. Dit was heel passend bij het thema waarmee ik worstelde, namelijk de angst voor de reacties uit de buitenwereld. 
  • Verder legde het paard, door zijn manier van lopen en de stand van zijn hoofd, thema’s bloot zoals rouw en verdriet. De therapeut stelt hier dan vervolgens vragen over waardoor je met deze thema’s aan de slag gaat. 

5 redenen waarom jij dit ook eens zou moeten proberen: 

  1. Het paard laat heel duidelijk zien of je nog spanning hebt bij een bepaald onderwerp. Je gaat hierdoor echt de diepgang in en je komt hierdoor bij de kern van je probleem. 
  2. Het paard helpt jou ook echt deze spanning los te laten! Dit effect voelde ik echt na de sessie! 
  3. Hoewel ik van tevoren wel wat spanning had voor het paard zelf, voelde ik tijdens en na de sessie echt een connectie met het paard! 
  4. Mijn sessie was buiten. Ik vond dit heel erg fijn! Ik voelde me hierdoor veel opener en vrijer. Mijn hoofd voelde na de sessie ook echt ‘opgeruimd’. 
  5. Ik vond het gewoon een hele bijzondere ervaring om eens gedaan te hebben. Mijn wereld is er weer een beetje ‘rijker’ door geworden! 

Na de sessie voelde ik echt een merkbaar resultaat. Ik merkte dat ik inderdaad een deel van de spanning over dit onderwerp had losgelaten. Het voelde enorm bevrijdend! Voor het eerst kwam ik weer bij het gevoel waarmee ik ook aan het project begonnen was: ik ben er klaar voor. WEG blokkade, LET’S GO!!

Recente post

tijd vrij maken voor jouw dromen en doelen
Het wachtwoord naar jouw succes! Dé ultieme lifehack voor het bereiken van jouw dromen en doelen
3-tips-voor-een-GEZOND-gewicht-waar-jij-je-HAPPY-bij-voelt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven