Tijd vrij maken voor JOUW dromen en doelen naast een druk gezin. 6 tips!

Een vriendin van mij wil graag naast haar baan en gezin met twee kleine kinderen een eigen coaching praktijk starten. Werken aan je eigen dromen en doelen, naast alle andere ballen die je ook nog in de lucht moet houden, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Mijn vriendin wilde daarom van mij weten, waar vind je de tijd om aan je dromen en doelen te werken?! 

Ik denk dat dit een vraag is waar veel van ons mee worstelen. Tegen de tijd dat de kinderen op bed liggen en ik eindelijk tijd voor mezelf heb, ben ik vaak gewoon moe!! Hoe leuk mijn dromen en doelen dan ook zijn om mee bezig te zijn, een mens heeft ook gewoon rust nodig.

Toch lukt het mij op dit moment om ergens tijd vandaan te toveren. In deze blog deel ik met jou hoe ik mijn gezin, mijn werk en alle andere ballen combineer met het werken aan mijn dromen en doelen: 

  1. Zet kleine stapjes! 

Ik begin de dag eigenlijk standaard met de vraag: welke kleine stap kan ik vandaag zetten? Ik ben eigenlijk al tevreden als ik één klein ding op een dag kan doen. Dit houdt me namelijk in de flow. Wat ik de rest van die dag af krijg, is gewoon mooi meegenomen! Een mooie methode hiervoor vind ik de kracht van Kaizen. Deze methode gaat er vanuit dat alles bereikt kan worden door stapsgewijs kleine verbeteringen te maken. Ik houd mezelf voor dat als ik maar genoeg kleine stapjes zet, ik uiteindelijk mijn doel ga bereiken!

  1. Gebruik de momenten dat je kinderen liggen te slapen of de rustmomenten.

Er zijn momenten dat je ongestoord kan werken, ook met kinderen, alleen daar zul je meer moeite voor moeten doen. Ik vind het prettig om in de ochtend even te werken voordat mijn kinderen wakker worden. Eerder was er ook tijd tijdens slaapjes. Die tijd heb ik inmiddels niet meer, maar vaak tussen de middag is er wel een soort ‘rust’ moment dat de kinderen even televisie kijken. Ook ‘s avonds als de kinderen op bed liggen, zou je even kunnen werken. Ik ben daar voor mezelf inmiddels wat op teruggekomen, omdat mijn ervaring is dat ik daarna niet goed kan slapen. Hierin kun je ook wat dingen uit proberen, bijvoorbeeld door maar een uurtje in de avond te werken en daarna toch te kiezen voor ontspanning. 

  1. Vraag en/of accepteer hulp

Van je partner of je omgeving. Af en toe trek ik mij boven even een uurtje terug om te werken. Mijn partner let in dat geval even op de kinderen. Mijn moeder vindt het ook leuk om af en toe even op te passen. Daar maak ik soms graag even gebruik van. 

  1. Doe je huishouding tussendoor.

Mijn huishouding probeer ik zoveel mogelijk te doen waar de kinderen bij zijn, zodat dit niet nog hoeft als de kinderen op bed liggen of tijdens rustmomenten. Ik probeer ze ook gewoon bij het huishouden te betrekken. Daar heb je wel wat geduld voor nodig, maar het is toch tijd dat je met elkaar doorbrengt en je doet meteen wat nuttigs! Ik beweer overigens niet dat mijn huis er spik en span uitziet op dit moment.. Je moet immers ergens concessies doen he 😉

  1. Zoek gelijkgestemden! 

Met enige regelmaat kom ik samen met andere beleggers. Maar daarnaast maak ik ook werkafspraken met andere gelijkgestemden die werken aan hun dromen/doelen. Deze afspraken houden me gemotiveerd, het is namelijk inspirerend om van elkaar te leren. Daarnaast is het voor mijn gezin duidelijk dat ik even weg ben! 

  1. Mijn truc om mijn vermoeidheid te omzeilen! 

Ben je gewoon echt heel moe en lukt het niet? Het is ook heel goed om daar naar te luisteren! Wat mij soms wel helpt om dan toch verder te komen is om indirect bezig te gaan met mijn project. Laatst heb ik mezelf bijvoorbeeld getrakteerd op het boek: de logica van geluk. Terwijl ik ontspannen een boek aan het lezen ben op de bank, raak ik tijdens het lezen toch weer geïnspireerd! Ondertussen noteer ik dan toch even snel wat onderwerpen waarmee ik nog aan de slag wil.. Vaak komt van het één het ander en raak ik zo enthousiast dat ik toch nog even weer aan het werk ga. Dit werkt voor mij hetzelfde als met Netflix! Soms heb ik alleen nog maar zin om uitgeteld Netflix te kijken op de bank, maar dan kijk ik dus graag iets wat raakt met de onderwerpen waarin ik geïnteresseerd ben. 

Maar pas op!!

Soms is het ook gewoon goed om jezelf even helemaal los te maken van alles wat je wilt en nastreeft! Het is tenslotte ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en een beetje lief voor jezelf te zijn! Je zit nou eenmaal in een mega drukke fase in je leven… omarm de kleine stappen die je zet richting je dromen en doelen. En zoals eerder gezegd, als je maar genoeg kleine stapjes zet, dan kom je er ook!

Recente post

paard
Het wachtwoord naar jouw succes! Dé ultieme lifehack voor het bereiken van jouw dromen en doelen
3-tips-voor-een-GEZOND-gewicht-waar-jij-je-HAPPY-bij-voelt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven