3 tips voor een GEZOND gewicht waar jij je HAPPY bij voelt 

Deze blog schrijf ik niet omdat de zomer weer in aantocht is. Jij wilt toch gewoon het hele jaar door lekker in je vel zitten?! Daarom deel ik in deze blog met jou 3 tips die jou kunnen helpen een gezond gewicht te bereiken waar jij je Gezond&Happy bij voelt! 

Zelfliefde

Mijn eerste tip: start jouw proces vanuit de juiste intentie. De enige goede reden om wat aan je gewicht te gaan doen is vanuit ZELFLIEFDE. Dus niet omdat jij je afvraagt wat andere mensen deze zomer van jou in je bikini zullen denken! Verlies gewicht omdat je goed voor jezelf wilt zorgen! Omdat je er gezonder van wordt, energieker en er lekkerder in je vel van gaat zitten! 

Als je om deze redenen gewicht gaat verliezen, dan zul je merken dat jij het proces veel MAKKELIJKER ‘volhoudt’. 

Welke leegte vul jij?! 

Mijn tweede tip! Als medewerker in de zorg zie ik DIT vaak gebeuren. Eten als copingmechanisme. Hiermee bedoel ik dat voor veel mensen eten een manier is om met negatieve emoties om te gaan. Voordat je start met gewicht verliezen, vraag jezelf eens het volgende af: heb jij een leegte van binnen die je opvult met eten?!

Als dat het geval is, wees dan lief voor jezelf! Zoek iemand die jou kan helpen je emotionele pijn te verwerken. Met een stabiele emotionele basis, vergroot jij je kansen om SUCCESVOL gewicht te verliezen! 

Score: 

Tot slot mijn favoriete tip die mij helpt om op gewicht te blijven! Op het gebied van ‘lekkere trek’ Vraag jezelf af: is wat je in je mond stopt een 8 of hoger?! 

We hebben allemaal wel dingen die we gewoonweg niet kunnen weerstaan omdat ze gewoon TE lekker zijn! Mijn ultieme snacks zijn chips en kaas! Deze dingen krijgen van mij een dikke 9 en eet ik dus WEL! Alles onder de 8, laten staan! 

Extreem diëten heeft helemaal geen zin! Probeer gewicht te verliezen op een holistische manier. Dus: BEWEEG omdat jij je daarna beter voelt. Eet GEZOND, omdat jij je hierdoor lekkerder voelt. Zoek HULP, om definitief af te rekenen met jouw emotionele leegtes. Tot slot, werk aan je MINDSET. Heb positieve gedachten over jezelf. Positieve affirmaties kunnen jou daarbij helpen! 

Zorg goed voor jezelf! Dat gun ik jou. Jij jezelf, hopelijk ook! 

Recente post

paard
tijd vrij maken voor jouw dromen en doelen
Het wachtwoord naar jouw succes! Dé ultieme lifehack voor het bereiken van jouw dromen en doelen

2 gedachten over “3 tips voor een GEZOND gewicht waar jij je HAPPY bij voelt ”

  1. Leuk alle tips die je geeft om een gelukkig en vrijer leven te leiden.
    Ik doe mijn best om wat met je tips te doen. Ik ben er idd nog niet achter wat mijn passie is dus ik hoop dat met jou samen te ontdekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven